dry-ager.dk
FOODCARE

5330 Munkebo

Denmark
mail: salg@foodcare.dk

Mobil: 24208220

Det perfekte mikroklima!

Det er selvfølgelig muligt at modne kød i et alm. køleskab eller kølerum i en begrænset periode men med risiko for batterier og skimmelangreb og et stort vægttab.

Derfor er det nødvendigt med et modningsskab som har et lukket system der renser luften og styrer processen med fugt og temperatur meget præcist. Det har været meget begrænset med produkter på markedet som havde den nødvendige kvalitet og design som kunne leve op til disse krav.

Det satte familien Landig i Tyskland sig for at ændre på og gik i gang med at udvikle DRY AGER®.

For at realisere deres høje krav til kvalitet måtte der udvikles flere patenterede systemer som gør installation og processtyring nemt og innovativt. DRY AGER® er i dag markedets bedste modningsskab og sælges i dag i mange lande med deres patenterede systemer.

 

HumiControl®-system

Fugtigheden styres ved hjælp at den fugtighed kødet afgiver og man undgår derved at skulle tilslutte ekstern vandforsyning. Fugtighegheds styringen kan varieres mellem 60 og 90% og kan styre tørreprocessen med minimal vægttab på kødet. Efter en modningstid på 4 uger ville oksekød normalt tabe min. 20-25% af sin vægt men i DRY AGER® kan tabet holdes helt ned til 7%.

 

DX AirReg®-system

Luften renses og regenereres gennem aktivt kul og UV-bestråling. Alt dette sker i en lukket enhed så kødet ikke bestråles direkte med UV-lys som kan ødelægge modningsprocessen. Nogle produkter på markedet bestråler direkte i modningsskabet, hvilket også er i mod gældende lovgivning om UV-bestråling.

 

Temperaturkontrol

DRY AGER® kan regulere temperaturen meget præcist da man helst skal holde temperaturen under 2 grader. Når kød modnes over 4-6 uger, vil en temperaturændring på bare 0,2 grader have en stor betydning for processen. Derfor kan DRY AGER regulere temperaturen med bare 0,1 graders interval og holde den meget præcist uanset de omgivne temperature.